Хасково

Децата под 2 години в яслите вече се броят на пръсти

ДецаБроят на децата под 2 години, които ще посещават ясла в Хасково рязко е спаднал, установи проверка на Haskovo.info. Причината според родителите е промяната в Кодекса за социално осигуряване, според която се спира обезщетението на майките, които са дали децата си на ясла преди навършване на 2-годишна възраст. Въпреки че тя е направена преди 4 години, за нея повечето родители разбраха преди няколко месеца, когато Териториалното поделение на НОИ започна проверки в детските заведения в областта.

Най-много ужилени майки имаше в ОДЗ №15 в кв. „Орфей“. Тази година ясла там ще посещават едва 5 деца, които все още нямат навършени 2 години, съобщи директорката Красимира Спатовска. За сравнение през 2007 година броят им е бил 36, през 2008-ма – 45, а през 2009 година 35. Цифрите показват, че посещаемостта на малчуганите под 2 години е спаднала с около 7 пъти.

В община Хасково общият брой на записаните деца в яслите тази година засега е 420. През миналата година броят им е бил с около 90 повече.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button