Регион

Фондация насърчава децата да четат

Библиотеката в ДимитровградПроект за детска читалня „Приказките на баба“ стартира димитровградската Фондация „Подари усмивка“. Финансовата помощ, спечелена на конкурсен принцип, идва от столичната Фондация  „Работилница за Граждански инициативи“.

Идеята е във века на компютърните технологии най-малките деца да опознаят чудния свят на книгите, а големите да си припомнят приказните герои и вълшебствата, обясняват от „Подари усмивка“. В лятната градина на Градската  библиотека „Пеньо Пенев“ всяка събота от 10 до 12 часа  инициаторите канят деца, родители, баби, дядовци. Читалища и клубове на хората от третата възраст ще осигурят четци на приказки и други произведения за деца. Конкурсът за рисунки „Моят любим приказен герой“ ще завърши през пролетта на следващата година с раздаване на  награди.

Инициаторите разчитат, че реализацията на проекта ще върне интереса към библиотеката като информационно и културно средище, а също ще подобри духовната връзка между различните поколения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button