Хасково

ВМРО – НИЕ с нова структура в Димитровград

ВМРО - НИЕНова структура на ВМРО – НИЕ ще бъде създадена тази вечер в Димитровград, съобщи днес местният лидер на партията Николай Кючуков. По думите му тя е петата в областта след Хасково, Харманли, Симеоновград и Ивайловград.

„Предстои ни да създадем структури до края на годината и в Свиленград, Любимец и Тополовград. Най-трудно ще ни бъде в Стамболово, тъй като там 80% от населението са мюсюлмани“, допълни Кючуков.

В Хасково днес бе и председателят на ВМРО – НИЕ Петко Атанасов. Той акцентира на кампанията, която ръководената от него партия е подела, за оставка на ръководството на Националния статистически институт заради издънката с анкетните карти за пробното преброяване по интернет. Там в графите за етнос, фигурират възможни отговори „македонски“ и „българо-мохамедански“.

„За първи път в България се случва такова нещо. Това е акт на разединение и начин за нагнетяване на етническото напрежение в райони като Родопите„, бе категоричен Атанасов. Той допълни, че ВМРО – НИЕ ще търси кои са виновниците за гафа и ще искат неговото коригиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button