Хасково

Баш Каунь 2010 – карикатуристът Борислав Данев

Бившият и настоящият Баш кауни

Бившият и настоящият Баш кауни

Карикатуристът Борислав Данев, илюстратор на в-к „Каунь“, грабна почетната статуетка и званието „Баш Каунь 2010“ на раздаването на наградите от националния хумористичен конкурс „Каунь 2010“. Наградата му бе връчена от миналогодишната носителка на приза – поетесата Нина Момчилова. „Каунь-това звучи гордо“, заяви при награждаването Борислав Данев.

Първа награда за поезия получи Румен Леонидов. Тя му бе връчена официално от заместник-кмета на община Хасково Венко Точевски. Заради кризата, която е и темата на тазгодишния конкурс, наградата е намалена от 500 на 499 лв., поясни главният организатор на конкурса Янко Митев. Първа награда в раздел проза е за Камен Петров, който не успя да пристигне на церемонията.

Румен Леонидов

Румен Леонидов

Тази година журито, оценяло творбите на 176-мата автори, е в състав Здравко Попов– автор -хуморист, Сергей Трайков от в-к „Стършел“ и Борис Арнаудов от Българско национално радио.

Втора награда за поезия и проза получиха съответно Христина Панджеридис и Васил Сотиров. Трета награда при прозата е за Радостина Ангелова, а при поезията- за Станислав Марешки. Поощрителни награди от БНР- откупка на творбите им, получиха в раздел проза Николай Фенерски и Людмил Попов, а за поезия- Петър Марев и Иван Ненков.

Габриела Кожухарова

Габриела Кожухарова

Награда за млад автор взе 16-годишната Габриела Кожухарова от Варна за разказа си „Манастирът“. Призът в категория „епиграма“ отнесе Димитър Атанасов от Кубрат.

Връчването на наградите бе съпроводено с танци на балетите „Галаксико, „Рона“ и „Тангра“ и с музикални изпълнения на хасковската певица Яна Желева и сръбската Сандра Петрович.

Изпълнението на Сандра Петрович бе подарък от гостите от Крушевац, където всяка година се провежда подобният на хасковския конкурс „Златна кацига“. С много аплодисменти публиката посрещна и изпълненията на един от големите български сатирици Митко Динев.

 

Людмил Попов

Людмил Попов
 

Николай Фенерски

Николай Фенерски
 

Димитър Атанасов

Димитър Атанасов
 

Петър Марев

Петър Марев
 

Сандра Петрович

Сандра Петрович
 

Любодраг Обрадович

Любодраг Обрадович
 

Митко Динев

Митко Динев
 

Балет Галаксико

Балет Галаксико
 

Балет Рона

Балет Рона
 

Балет Тангра

Балет Тангра

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button