Хасково

Изложба на карикатури пред хасковския театър

Изложбата„Когато се усмихваме, светът е по-хубав“, заяви заместник-кметът на община Хасково Венко Точевски при откриването на изложба с карикатури от международния хумористичен конкурс „Златна кацига“. Веселите рисунки са подредени пред Драматично-куклен театър „Иван Димов“.

Фестивалът на сръбския град Крушевац се провежда от 18 години. Пред хасковския театър са показани най-добрите карикатури от осемнадесетото издание с тема „Криза„, тази година при 19-тото издание темата ще е „Спасение„, обясни директорът на фестивала „Златна кацига“ Радое Савич.

ИзложбатаНад 3000 са били творбите, участвали в последното издание на конкурса, а авторите им- от 46 страни.

Наред с изложбата от „Златна кацига“ пред театъра са подредени и творби на карикатуриста от Хасково Живко Тенев- Жисен. Така той отбелязва 50-годишния си юбилей.

„Балканите са частта на земята, която е най-силна в карикатурата“, заяви хасковският художник. Затова и мотото на изложбата му е „Балкански синдром“, а неин първи домакин е сръбският град Крушевац.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button