Хасково

Денят на Хасково започна с литургия, ще завърши с фойерверки

ЛитургиятаС тържествена литургия по случай Рождество Богородично започна третият ден от празничната програма за Дните на Хасково.

Тя бе отслужена от архиерейския наместник отец Антоний Енев. Десетки миряни дойдоха в църквата „Св. Богородица“, за да запалят свещ на големия християнски празник, който е и ден на града.

В 12:00 часа днес се очаква да забият камбаните на камбанарията до статуята на закрилницата на Хасково. Веднага след това в театъра ще започне церемонията „Почетен гражданин“.

ЛитургиятаИзложба „Образът на Богородица в творчеството на хасковски художници“ ще бъде открита в 18:00 в галерия „Форум“.

Денят на Хасково – 8 септември ще завърши с концерт на фолклорен танцов ансамбъл „Хасково“, трио „Soprano“, група „Стрингс“, фолк дивата Десислава и фойерверки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
зрител
зрител
09.09.2010 10:17 10:17

Само на 8 септември имаше публика на концертите – това не ли срамно и напразно потрошени пари

Back to top button