Хасково

Поредна здравна кампания в Хасково

Хасково e сред 12-те града, включени в националната здравна кампания „Измерване, което спасява живот. Твоя“.

Инициативата е на Международната лига по хипертония. У нас тя се провежда за 15-ти път. Целта е да се повиши обществената осведоменост за нуждата от проверка и контрол на кръвното налягане.

Утре от 10 до 16 часа на площада пред общината желаещите ще могат да измерят кръвното си налягане, съобщиха от Българската лига по хипертония. Те ще получат и информационни материали със съвети за здравословен начин на живот,

Скрининговите проучвания на Българската лига по хипертония и партньори, направени на публични места през годините, свидетелстват за висока честота на хипертонията и недостатъчен контрол при вече настъпили усложнения. Причините са свързани с рискови фактори като свръхтегло, прекален прием на алкохол и сол с храната, както и недостатъчна физическа активност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button