Регион

Фирмата изпълнител на ремонта на магистралата: АПИ бави работата

Агенция „Пътна инфраструктура“ е спряла ремонта на магистрала „Марица“ край Свиленград и все още не е издала разрешение за подновяването му. Това са казали от фирмата изпълнител „АБ“ АД на среща с областния управител на Хасково Минко Ангелов и шефа на Пътното управление Радостин Ламбрев.

Информация за това не беше съобщена официално, а беше публикувана във Фейсбук страницата на държавната администрация.

Участъкът в ремонт е с дължина от 7 км по посока София и е затворен от 8 месеца, а за утре жители и представители на бизнеса от Свиленград готвят протест.

От фирмата са съобщили, че първото разпореждане на АПИ за спиране на ремонта е от ноември, а причината са метеорологичните условия. По-късно от фирмата изпълнител получили разпореждане, че могат да положат до първи клас биндер, след което да бъде пуснато движението, но то останало преустановено.

В началото на февруари е отправено ново искане до АПИ за продължаване на работата и тя продължава за кратко, но отново е разпоредено спирането й. Следва ново искане от април, което и до сега било без отговор.

4 км от участъка вече са напълно завършени. Движението обаче няма да може да бъде пуснато, заради ремонтните дейности на останалата част и ще се наложи временна организация по безопасност на движението, станало ясно на срещата.

След срещата областният управител провел разговор с председателя на УС на АПИ Апостол Минчев, който го уверил, че ще пусне заповед за подновяването на ремонтните дейности. Ангелов пък щял да постави въпроса и пред Министерски съвет.

Минко Ангелов на проверка по пътищата: Ремонтни дейности не се извършват

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бай Хуй
Бай Хуй
01.06.2021 21:12 21:12

ЕИЙЙЙ КУХИ ЛЕЙКИ ПУСКАЙТЕ МАГИСТРАЛАТА ЧЕ АБИТТА КЪТ ДОЙДАТ И ШИ ВИ ГО НАПЕРАТ

Back to top button