Хасково

Артеник Арабаджиян стана почетен гражданин, Астор „почва работа“ в общината

Артеник Арабаджиян

Артеник Арабаджиян

Хасковлията Артеник Арабаджиян получи званието „Почетен гражданин на Хасково“ на официална церемония в ДКТ „Иван Димов“.

Артеник Агоп Арабаджиан е роден на 16 февруари 1930 г. в Хасково. Той е дългогодишен състезател по баскетбол на „Ударник“ (Славия) и на „Спартак“, дългогодишен съдия по този вид спорт. Ръководил е всички отговорни срещи по баскетбол в страната. Като международен рефер в продължение на 20 години е свирил на 3 олимпиади, 2 световни и 6 европейски първенства, както и на 4 финала за Евролигата.

След приключване на активното съдийство Артеник Арабаджиян става международен комисар. Избран е в „топ 5 съдии на Европа за всички времена“, а през 1983 г. е признат за почетен съдия на Световната баскетболна федерация (ФИБА). През 2009 г. бе приет в Залата на славата на ФИБА.

Георги Иванов и Астор

Георги Иванов и Астор

Не можеш да замениш родния си град с никой друг, защото това е светиня. Това значи, че обичаш родината си„, написа в почетната книга Арабаджиян. „Нямам думи, с които да изкажа радостта, която изпитвам от тази голяма награда. Заслужавало си е човек да се труди без да мисли кой и с какво ще го награди“, допълни най-новият почетен гражданин на Хасково.

Да сподели радостта на приятеля си и да поздрави жителите на града за 8-ми септември на церемонията дойде и Астор. Известният илюзионист смая публиката с фокусите си. Заради номера как от кърпичка вади пари кметът Георги Иванов му предложи работа. Градоначалникът бе категоричен, че ако такъв фокусник заработи в администрацията, той ще вдигне заплатите на служителите си.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
xax
xax
08.09.2010 15:27 15:27

da e*a armenec da e*a

ohh
ohh
08.09.2010 15:38 15:38

Как да празнуваме празника на града като имаме такъв кмет като Иванов,да се радваме,че ни окраде милионите!!!!!

ahh
ahh
08.09.2010 16:33 16:33

kato si imal milioni zashto ne napravi tova koeto kmeta napravi za Haskovo.Moje da e kral,no l mnogo napravi,grada ni e neyznavaem.

armenec
armenec
08.09.2010 20:32 20:32

to dobre che armenci ima v toja grad, shtoto vsichko ostanalao samo raja.

ЗЪР
ЗЪР
08.09.2010 20:59 20:59

ЕРМЕН ДУДУ ГАЩИ НАДУ СЕМКИ ЯДЕ БОМБИ СЕРЕ. ОТ РАЯТА ДО ТОЗИ НЕГРАМОТЕН ,МАЗЕН АРМЕНЕЦ.ДОБРЕ ЧЕ НЕ Е 1943-4Г.ЩЕ МИ ГОВОРИ ЗА РАЯ МРЪСНО КОПЕЛЕ….

Back to top button