Регион

Росица Маринова пое пазарите в Димитровград

Росица Маринова от днес е временно изпълняващ длъжността директор на общинското предприятие „Стопанисване, поддържане и изграждане на общински пазари и тържища“ в Димитровград, съобщават от кметството. Досега тя беше счетоводител на предприятието, отговарящо за пазарите в града.

Росица Маринова е родена на 23 септември 1978 г. в Габрово. Завършва средно образование в СОУ „Любен Каравелов“ в Димитровград. Бакалавър е от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ в специалност „Стопанско управление“. Има и магистратура „Бизнес администрация“ от Бургаския свободен университет. От 2005 до 2011 г. е старши инспектор в общинския отдел Приходи. От 2011 г. работи като главен счетоводител на пазарите в Димитровград.

Рокадата е по молба на досегашния директор Ангел Колев, който е един от най-дългогодишните служители на предприятието, допълват от общината. Колев ще продължи да изпълнява ръководни функции в предприятието като „Организатор на зеленчуков пазар“. Тържището работи със значително по-малък обем от търговци, тъй като е един от трите пазара, стопанисвани от Общинското предприятие. Ангел Колев изпълняваше длъжността директор от 2017 г., като десет години преди това работи в най-голямото открито тържище в страната като главен технически организатор. От днес на длъжността Главен технически сътрудник е назначен Живко Томов, който идва от системата на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button