Хасково

Правителството реши: Дава на Хасково 5 декара военен имот

Община ХасковоПравителството прехвърли безвъзмездно на община Хасково военния имот на ул. „Дунав“ в града. Той е с площ от 5 дка и на него са построени 10 сгради. Решението бе взето на днешното заседание на кабинета.

Намеренията на местната власт са имотът да бъде използван за реализиране на социални дейности – изграждане на жилища за социално слаби и за самотни възрастни хора, както и за деца, напускащи специализирани институции, се казва в съобщение на правителствената пресслужба.

Haskovo.info припомня, че Хасково поиска военното министерство да предостави на общината 17 декара военни имоти и получи уверението на министър Аню Ангелов, че това ще се случи. Областният управител Румен Данев обаче изпрати становище, че имотът от 5 декара е достатъчен, за да се покрият задълженията на армията към хазната.

На днешното си заседание правителството одобри за продажба бившето летище в Узунджово. Имотът е с площ 919 346 кв. м и има 39 сгради. Данъчната му оценка е 2 335 586 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
picha
picha
08.09.2010 23:42 23:42

Dokato kmet e ivanov, ne samo che nyama da ima „socialni deinosti“ v tozi teren, no toi shte se prodade za jalti stotinki na „investotori“ kato tencho lilyanov, Kaci Maimunyaka i dr. podobni „biznesmeni“, koito samo znayat da trupat pechalbi s pomoshta na takiva prodajni kmetove kato uzundjovskoto jore. Tova sigurno e proshtalnata mu sdelka /no pak kakva ?/, ot koyato jorko shte si gushne minimum milionche v leva ili evro. Sled koeto shte izplache na ramoto na jorko par-vanov /prezidentcheto/da go spasyava za poreden pat.
Tazi nova doza parichki jorkata s pomoshta na MItu Ochite shte investira pak po Chernomorieto – ya v Sinemorec, ay nyakade drugade, a pojarnikarya i DANS neka si layat – kervana na jorko ne e spiral da varvi /varvi, a ne karvi/. Taka che smotaniyaci gle’te bat’ si jorko, kakto gledate bat’ si Boiko – te i dvamata sa ot edno testo zameseni.

хммм
хммм
09.09.2010 11:28 11:28

Браво на губернатора! За пореден път показа как се защитават интересите на народа! Продължавай в същия дух-ПОДКРЕПЯМЕ ТЕ……..

ivan
ivan
09.09.2010 13:50 13:50

Поздравления за губернатора наистина работи за държавата а не за подкупния ни кмет!

Анонимен
Анонимен
09.09.2010 14:47 14:47

Как така намеринията на местната власт били за социални дейности?
Нещо се бъркате ве хора.
Нали г-н кметя Гошо Иванов Узунджовеца се пенявеше, че намерил инвеститор и не можел да го задържа ако правителството не решало бързо.

Back to top button