Хасково

Кандидат-гимназисти изпълниха двора на ПГДС

Кандидат-гимназисти изпълниха днес двора на хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ в дните на отворените врати, които продължават и утре.

На бъдещите гимназисти се разясняват особеностите на обучение в ПГДС, като се информират за професиите, по които ще се осъществи приемът за новата учебна година. Седмокласниците имат възможност да се запознаят отблизо с постиженията на участници в състезанията по професии, в които традиционно гимназията заема призови места. Те се докосват до атрактивната страна на специалностите Строителство и архитектура, Системно програмиране, Мебелно производство, Горско и ловно стопанство, Парково строителство, Геодезия и Недвижими имоти.

ПГДС

Кандидат-гимназистите могат да поговорят с настоящи ученици и преподаватели по различни предмети, с ръководството на училището, както и да разгледат материалната база. Те им отговарят на въпросите какви професии се изучават в гимназията, каква е реализацията на завършилите, как се осъществява приемът, как протича един учебен ден, каква е разликата между ПГДС и другите гимназии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button