Регион

Блокада на магистралата: Искаме край на ремонта – ВИДЕО

Десетки жители и представители на бизнеса от Свиленград блокираха движението по магистрала „Марица“ между отбивката за Гърция и тази за южния град. Хората недоволстват от продължаващия осми месец ремонт на 7-километрова отсечка между Свиленград и Капитан Андреево.

Ремонтът започна есента на миналата година и работата на няколко пъти беше спирана – първо през ноември, а после и през март. Въпреки исканията на фирмата изпълнител от април досега АПИ не са разрешили продължаване на ремонта. През това време автомобилите през 7-километровия участък се движат двупосочно по едното платно, а преминаването през пътен възел „Свиленград“ е затруднено и се налага обход.

Протест

Голяма част от шофьорите не спазват ограниченията и често стават инциденти, включително и с обърнат тир. В същото време търговските обекти и бензиностанциите откъм затвореното платно осми месец не работят и десетки хора са без работа.

Протест

 

След като стана ясно, че ще има протест от АПИ спешно разпоредиха ремонтните дейности да започнат от днес. Според предварителните сметки до месец и половина по-големият участък трябва да е завършен и движението пуснато. На протеста се появи и областният управител Минко Ангелов, който каза, че финансирането е осигурено.

Протест

Срокът за приключване на ремонта е ноември тази година. Хората настояват той да приключи много по-бързо. Днес движението беше блокирано за по-малко от час и протестиращите са готови да го затварят всяка сряда докато исканията им не бъдат изпълнени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аску
Аску
02.06.2021 12:56 12:56

А кога ще започне дългоочакваният ремонт на Е-80 м /у Пловдив и Хасково?

Анонимен
Анонимен
02.06.2021 12:59 12:59

А кога пътя за Стара Загора?

Чудомир
Чудомир
02.06.2021 21:49 21:49

Когато за Пловдив…

Back to top button