Хасково

Отново мерят кръвното в центъра на Хасково

За втори път през последните седмици в центъра на Хасково се извършва измерване на кръвното налягане на желаещите минувачи.

Както Haskovo.info писа, Хасково e сред 12-те града, включени в националната здравна кампания „Измерване, което спасява живот. Твоя“. Инициативата е на Международната лига по хипертония. У нас тя се провежда за 15-ти път. Целта е да се повиши обществената осведоменост за нуждата от проверка и контрол на кръвното налягане. Кръвното се измерва в пункт до кметството от 10 до 16 часа.

Скрининговите проучвания на Българската лига по хипертония свидетелстват за висока честота на хипертонията и недостатъчен контрол при вече настъпили усложнения. Причините са свързани с рискови фактори като свръхтегло, прекален прием на алкохол и сол с храната, както и недостатъчна физическа активност.

Кръвно

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button