Хасково

Хероинът за 1 млн. лв., заловен на Капитан Андреево е бил за българския пазар

Хероинът за близо 1 млн. лв., който беше открит в тир на ГКПП „Капитан Андреево“ на 29 май е трябвало да стигне до получател в България. Това стана ясно на днешната мярка в Хасковския окръжен съд на турския шофьор Дурсун Дурмаз.

Мъжът беше задържан, след като в кабината на товарния му автомобил бяха открити 20 пакета с близо 11 кг. хероин. Той призна пред съда, че е знаел за дрогата, съдейства на разследващите и пожела да излезе от ареста. Прокуратурата обаче поиска за него постоянен арест.

Съдът прие, че има обосновано предположение, че Дурмаз е извършител на престъплението в което е обвинен и че има реална опасност да се укрие или да извъши друго престъпление. Той е участвал в добре организирана мрежа за наркотрафик. Дрогата била натоварена в Турция, неговото движение е било следено, а получателят щял да се обозначи след преминаването на границата. Така на шофьора беше наложена постоянната мярка „задържане под стража“, а определението на съда може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

Ако бъде признат за виновен Дурсун Дурмаз го грозят от 15 до 20 г. затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лв.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button