Хасково

Минко Ангелов иска експертиза в областна администрация, представиха ресорите на заместниците му

Въпреки краткият хоризонт на служебното правителство ние не трябва да оставим областна администрация без нужната експертиза, обяви на първата си пресконференция областният управител Минко Ангелов.

Той каза, че ще работи с двама заместници – Виолета Желева и Мартин Узунов, като през тази седмица ще се реши кой да заеме поста на главен секретар в администрацията, който е свободен. По неговите думи е важно да има главен секретар, който да следи големия обем от кореспондеция, с което в противен случай трябва да се занимача областния управител. Ангелов допълни, че се прави и анализ на работата на служителите в отделите.

Областният управител допълни, че ще следи за завършването в срок на пътните ремонти, за законността на решенията на общинския съвет и състоянието на оградата на българо-турската граница. Предвижда се още усилването на зелените коридори за ваксинация срещу COVID-19, ще бъдат посещавани допълнително населени места, предстои да се отправят покани и към работниците в предприятията.

Минко Ангелов и неговите заместници посочиха, че най-важната им задача е провеждането на честни парламентарни избори на 11 юли.

Както Haskovo.info писа, Виолета Желева е завършила специалност „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, магистърска програма по „Политически мениджмънт“. Завършила е и Технически университет – Габрово, инженер по специалност „Текстилна техника и технологии“. Има професионална квалификация по програмите „Академия за социална политика“ с профил „Управленски умения“ и завършена програма за политически лидери към Институт за политика. Преминала е редица обучения: „Организационен мениджмънт“, „Подготовка и управление на проекти“, „Публични интереси и политики“. С над 17-годишен стаж в частния сектор. Общински съветник в Общински съвет- Димитровград, мандат 2011-2015 г. Народен представител в 44-то Народно събрание. Член на социалната комисия и на комисията по вероизповеданията и правата на човека. Семейна с едно дете.

Тя е с ресори: социална политика, заетост, култура, образование, физическо възпитание и спорт, здравеопазване.

Мартин Узунов е завършил бакалавърска степен „Бизнес администрация“ в Лондон и магистърска степен „Международни икономически отношение“ в Университет за национално и световно стопанство.
Работният му стаж преминава през Дирекция “Управление на собствеността” в Министерство на външните работи на Република България, след което е назначен за Съветник на министъра на отбраната в Министерство на отбраната в правителството на НДСВ. След това работи в Делойт България и 12 години в частния сектор.

Неговите ресори са земеделието, храните и горите, отбраната и сигурността, икономиката, енергетиката и туризма, транспорта и околната среда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
секретарка и главен секретар за различни работи
секретарка и главен секретар за различни работи
02.06.2021 16:19 16:19

още от второто изречение ми е ясно че някой е неграмотен. главен секретар се назначава с конкурс ако така е казал- ясно ми е каква огромна промяна е настъпила в държавата. промяна при която правилата за изхвърлени на боклука за сметка на администратора който реве че имал много административна работа. благодаря ви че го осветлихте за да видим що за чудо е седнало на стола

Петров
Петров
02.06.2021 18:20 18:20

Млади хора, да следят за честните избори защото искаме промяна.

Маймунския Кенан от евъртън
Маймунския Кенан от евъртън
02.06.2021 21:53 21:53

За крадения ток нещо да каже бай Минко.
Там в офисите до пощата и до паспортна служба.

Наркоман
Наркоман
19.07.2021 9:02 9:02

А зам областния управител Мартинчо ще бръсне една линия с наркомани те на Арда бийч и ще ни оправи
Аман от нагласени некадърни хора и децата им

Back to top button