Хасково

Младежи предлагат „Сливи за смет“ по проект

Деян Янев

Деян Янев

Проект „Нека е зелено“ стартира Младежки център – Хасково. „Целта е да се изгради у младежите чувство на отговорност към проблемите на околната среда, за да участват активно в процеса на опазване на природата и екологичното равновесие“, коментира директорът Деян Янев, който е и ръководител на проекта. Продължителността му е 16 месеца в рамките на които са предвидени няколко кампании

Първата от тях е на 21 септември и ще премине под мотото „Екоигри на открито“. Следват кампаниите „Сливи за смет“ за събиране на отпадъци, които да бъдат „преработени“ в използваеми вещи в Екоработилница и „Торбички за смет“, която цели заместването на полиетиленовите чантички с рециклируеми.

В рамките на проекта е предвидено присъждане на стикер „Аз обичам рециклираната хартия“ и кампания за популяризиране на велотранспорта, за да се намалят вредните емисии от автомобилите.

Дейностите по „Нека е зелено“ ще се изпълняват от членовете на Младежкия парламент. Те ще сформират екопатрули, които ще следят за еконарушители и ще превърнат Младежкия център в „зелена зона“ за прилагане на екологични практики и експерименти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button