Хасково

НАП брои парите в касите на две фирми в Хасковска област, ще станат повече

Обхватът на проверките се разширява ежедневно

Две фирми в Хасковска област са обект на проверка от страна на Националната агенция за приходите заради нелогично високи касови наличности. В годишните си отчети за 2019 година фирмите са посочили, че държат в брой над 100 000 лева.

Двете компании са част от над 2 000 в страната, в които са стартирали контролни действия заради неразпределени наличности в касите им. Предстои преброяване, описване и сравняване на сумите с посочените в счетоводните им отчети.

От НАП посочват, че обхватът на проверките се разширява ежедневно и в следващите дни инспектори ще влязат и в други дружества. Предстои над 11 500 фирми в страната да получат електронни писма или обаждане от данъчните, за да ги насърчат доброволно да прегледат счетоводните си запаси и да направят корекции в отчетите си ако не всички суми са налични в касите им.

Междувременно 5 700 фирми в Хасковска област вече са подали годишните си декларации за корпоративни данъци. Срокът изтича в края на месеца. До тогава трябва да бъдат платени и дължимите данъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button