Хасково

Оправдаха пореден шофьор, задържан за голямо количество хероин на границата

Хасковският окръжен съд оправда 64-годишният турски гражданин Дурсун Хамзаоглу, задържан за 187 кг. хероин на стойност 13.4 млн. лв.

Haskovo.info припомня, че дрогата беше открита в камиона, управляван от Хамзаоглу на 23 май 2018 г. на ГКПП „Капитан Андреево“. Той е пътувал от Иран за Белгия, а хероинът беше скрит сред керамично лепило в камион.

Съдът е приел, че по делото не са предоставени доказателства, че подсъдимият е знаел за дрогата в камиона. Хероинът е иззет в полза на държавата. Присъдата подлежи на протест пред Пловдивския апелативен съд.

Както Haskovo.info писа, в края на май Хасковският окръжен съд оправда двама ирански шофьори, в чиито камиони на границата бяха открити близо 700 кг. хероин.

Междувременно окръжните магистрати оправдаха и 38-годишен любимчанин, който на 13 октомври 2019 г. е бил задържан за 614 грама марихуана на стойност 3 687 лв. Той е бил обвинен, че е държал дрогата с цел разпространение, но според съда липсват доказателства за това. Дрогата е отнета в полза на държавата, а присъдата подлежи на портест пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button