Хасково

Подменят уличното осветление на 5 булеварда в Хасково

Предстои подмяната на уличното осветление на 5 булеварда в Хасково. От общината вече обявиха обществената поръчка за избор на изпълнител.

Нови LED лампи, които са по-икономични, ще бъдат монтирани по булевардите „Раковски“, „Съединение“, „Илинден“, „Освобождение“ и „Васил Левски“. Прогнозният брой лампи, които трябва да бъдат монтирани е 881. Старите лампи ще бъдат демонтирани, като ще се поставят и нови окачващи елементи (рогатки). Поръчката е на стойност 166 666 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 28 юни.

Уличното осветление в Хасково не е подменяно от над 20 г., като често има сигнали за повреди. По тази причина от общината заделиха в бюджета 200 000 лв. за подмяната му.

Haskovo.info припомня, че предстои подмяната на уличното осветление в хасковския квартал „Болярово“ и селата Гарваново, Въгларово и Клокотница. Това става след спечелен европроект за близо 810 000 лв.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Умен Стъньо
Умен Стъньо
05.06.2021 1:08 1:08

А всички се чудим защо джамията свети всяка нощ… явно няма пари са сменят лампите по центъра, само че не сме длъжни да пускаме пердета срещу лед лампите им

Back to top button