Регион

Кмет чете приказки, в библиотеката – все повече читатели

Стефан Димитров чете приказкиКметът на Димитровград Стефан Димитров чете приказки на деца от града в местната библиотека. Инициативата е част от проекта „Приказките на баба“. В него всяка събота до март възрастни хора ще четат приказки на малчуганите, а целта е да се върне интереса към писаното слово.

Стефан Димитров бе избрал приказката „Кума Лиса и умният козел“. По време на четенето той питаше децата за добрия и лошия герой и ги провокира сами да търсят смисъла на историята. Точно това е различното от гледането на филмчета, коментира градоначалникът. Трябва да върнем децата в библиотеката, защото книгите са нашето богатство. За съжаление има много по-лесни начини за информация – телевизията, интернет и затова децата днес все по-малко четат, а ние трябва да променим това. Идвайки в библиотеката децата общуват и намират и нови приятели. Това също ще помогне за повишаване на интереса на малчуганите към библиотеката, каза още Стефан Димитров.

Кметът празнува рожден денОт културното средище отчитат ръст на читателите си през последната година. Това вероятно се дължи на непрекъснатото обновяване на фонда, интериора и новите инициативи, които организираме непрекъснато, отчете Светла Билярска от библиотеката. Това не е просто едно прашасало място, тук непрекъснато се случват интересни неща, а книгите разкриват един нов свят и развиват въображението на децата, категорични са и организаторите на инициативата „Приказките на баба“.

Днес основният герой в четенето на приказки – кметът на Димитровград има рожден ден и навършва 33 години. По този повод той получи кошница с цветя и книги, а децата в библиотеката – торти.

 Децата  Тортите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.09.2010 23:22 23:22

Честит рожден ден, г-н Димитров!
Желаем Ви много здраве и много успехи в професионален и личен план! Благодарим Ви за всеотдайната работа като кмет на града ни и с радост отбелязваме, че резултатите вече се виждат! Нека да има повече кметове като Вас в България! А на Димитровград пожелаваме още много мандати с Вас като кмет!

Back to top button