Регион

НАП: Десетки милиони вероятно не са отчетени от „златния гьол“ на границата – ВИДЕО

Десетки милиони вероятно не са отчетени от фирмата, извършваща дезинфекция на ГКПП „Капитан Андреево“, обяви директорът на НАП Румен Спецов.

Приходната агенция проверява така наречения „Златен гьол“. Половината от касовите апарати на Капитан Андреево, Малко Търново и Лесово не били свързани с НАП. Причината била, че са стари модели, не отговаряли на изискванията и не са били подменени.

Граница
Румен Спецов

5 лв. е таксата за леките автомобили, а 20 лв. за товарните. 80% от сумата е за държавата, а 20% – за частната фирма. Санкциите за подобно нарушение са няколко, като започват от 10 000 лв. Обектът не е запечатан, като се извършва подмяна на касовите апарати и компютърната система.

Шефът на НАП допълни, че тази фирма е декларирала десетки милиони касови наличности заради което също е обект на проверка. Фирмата щяла да донесе парите в неделя в данъчната дирекция. На дружеството се извършвала цялостна проверка.

След изявлението на НАП от фирмата, която отговаря за дезинфекцията на граничните пунктове с Турция обясниха пред медиите, че само два от касовите им апарати на „Капитан Андреево“ и по още един на останалите пунктове действително не са свързани с НАП. Те обясниха това със закъсняла доставка на нови фискални устройства от страна на фирмата, с която работят, въпреки че реално изискването за свързаност е отпреди години.

Граница

Управителят на фирмата Борислав Карев

По повод големите касови наличности от десетки милиони те обявиха, че нямат доверие на банковата система и затова държат парите си в брой. Те щели да бъдат предоставени на НАП при поискването им.

ГраницаПо време на първата си медийна изява откакто е изпълнителен директор на НАП Румен Спецов отказа коментар по обвиненията в източване на ДДС и продажба на фирма с дългове като се обоснова с назначената проверка. Той отказа да обясни и защо е живял в Дубай и дали се познава с Васил Божков.

Междувременно НАП обяви списък от фирми, обвързани с посочените от САЩ по закона Магнитски хора. Спецов каза, че предстои този списък да бъде допълнен през следващата седмица.

3 коментара

  1. Фирмата на Ами прави каквото си поиска по границата дефакто той командва там.И не само това Фито инспекция е негова благодарение на бившия депутат и бъдещ затворник семката.

  2. Стари касови апарати? Неподадени отчети?
    Нека си припомпим, какво се случва с нормални фирми, ако по някаква причина не предадат отчет
    Но пък ми хареса как са сипнали на банковата система, която благодарение на досегашното управление на държавата играе ролята на продънена кофа. Евала!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button