Хасково

Мерцедес от 1950г. с купата на кмета от ретро парада

Гено Иванов с автомобила си

Гено Иванов с автомобила си

Черен Мерцедес V 150 S от 1950 г., собственост на Гено Иванов, спечели купата на кмета на Хасково в тазгодишния ретро парад. Собственикът е от Стара загора, но автомобилът е купен преди 7 години от Хасково и е реставриран тук. 

Общо 50 стари автомобила предизвикаха интереса на множество хасковлии днес, дошли на площад „Общински“.

Кметът Георги Иванов тази година се представи с червен Шевролет Корвет от 1961 г. С този автомобил той спечели една от специалните 5 купи на „Ретро клуб“ – Хасково. Градоначалникът разказа, че колата е реставрирана в продължение на година и половина

Георги Иванов с с червения Шевролет Корвет

Георги Иванов с с червения Шевролет Корвет

Интересът тази година към ретро парада в Хасково е много голям, а хората се стараят това, което показват, да е наистина добро, отбеляза Иванов. Той самият се е запалил по ретро автомобилите преди 10 години. Съветът му към начинаещите в тази област е да се ориентират към автомобили, които изчезват от пътя, а независимо какава е марката им, важно е серията да е малка. 

В категория „Джипове с повишена проходимост“ първата награда спечели Аутоюнион от 1952г., собственост на Десимира Красимирова от Хасково. Пред Haskovo.info Десимира разказа, че колата е вкарана от баща й, който е колекционер на ретро автомобили, преди 2 години от Германия. „Тази марка е бащата на Аудито„, каза Десимира.

Робин Худ от 1988 г.

Робин Худ от 1988 г.

Единственият на Балканския полуостров английски автомобил марка Робин Худ от 1988 г., собственост на Петър Шекеров от Ямбол, спечели първа награда в категория „Интересни спортни коли“.

Журито от „Ретро клуб“ – Хасково връчи награди още в категориите „Мерцедес от 1961-1971 г“, „По-съвременни мерцедеси“, „Автомобили от бившия Соцлагер“, „Италиански автомобили“, „Френски автомолиби“, „Американски автомолиби“, „Автомобили немско производство“, „Хот Род“.

 

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nasko
nasko
11.09.2010 18:38 18:38

МОСКВИЧА НА РУМЕН ГЕОРГИЕВ/на снимката/ Е №1 !!!

Back to top button