Регион

Натиск на границата: откриха още 6 мигранти в камион с авиочасти

За втора група нелегални мигранти, заловена за два дни в Хасковска област, съобщават от прокуратурата. Това е станало на 3 юни през нощта на ГКПП „Капитан Петко войвода“.

В румънски камион с авиочасти са открити шестима мигранти. Те били без документи, като петима се представили за алжирци, а един – за мароканец.

Граничните полицаи отчели с газанализатор завишени стойности на въглероден диоксид в товарното помещение. Проверката с рентген засякла скритите мъже. Те разказали, че влезли в ремаркето на турска територия, като срязали брезента в горната част, без знанието на шофьора. Незаконните мигранти са задържани, като е уведомена районната прокуратура в Свиленград.

Мигранти

Както Haskovo.info писа, на следващия ден в микробус в Любимец бяха открити 29 мигранти от Иран и Ирак, като са задържани и двама каналджии. Нелегалните влезли от Гърция в землището на свиленградското село Мезек. Те искали да стигнат до София.

Междувременно на ГКПП „Капитан Андреево“ е задържан 42-годишен турчин с фалшива белгийска шофьорска книжка. Той е управлявал Порше Кайен с белгийска регистрация.

Откриха 29 мигранти в микробус в Любимец

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button