Хасково

Общината: Някой саботира уличното осветление в Хасково

Нели СтаневаИмаме съмнения, че уличното осветление в Хасково се саботира умишлено, заяви на брифинг днес заместник- кметът на общината Нели Станева. Това било установено при няколко проверки по сигнали както от администрацията, така и от фирмата, която доскоро е обслужвала лампите.

Повод за коментарите бе публикация във вестник „Хасковска Марица“, където се казва, че откакто е изтекъл договорът на обслужващата фирма не се сменят крушки по улиците. Вярно е, че договорът е изтекъл през юни, но на всички сериозни сигнали се реагира, заяви Нели Станева. До дни щяла да стартира обществената поръчка за избор на нова фирма.

Междувременно в общината е получено писмо от старата фирма, че са установени умишлено причинени аварии. Тъй като шкафовете са леснодостъпни, това не е трудно, коментира Станева. Затова ще бъде разпоредено в следващата обществена поръчка да бъде включено обезопасяването им.

С цел пестене на средства през лятото автоматите са били нагласени да включват осветлението с час по-късно, но това ще бъде променено през есента, допълни Нели Станева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button