Хасково

В края на управлението на Караманова диспансерът става болница

д-р Ирина Караманова

д-р Ирина Караманова

В началото на декември, когато изтича договорът на управителя на Областния диспансер за пневмо-пфизиатрични заболявания д-р Ирина Караманова, се очаква да стане ясно решението на министъра на здравеопазването дали лечебното заведение отговаря на изискванията да стане Специализирана болница за лечение на белодробни болести.

Стандартите за това са много високи, ще трябва да се назначат още двама лекари, химик и биолог„, обясни Караманова. По думите й това трябва да стане до края на годината, тъй като преструктурирането на диспансерите трябва да се осъществи до тогава.

„Имаме желание да разкрием и отделение за долекуване на болни с хронични заболявания“, допълни още управителят на диспансера. За да стане това обаче предстои Областната комисия да осъществи одит и да установи дали болницата отговаря на стандарта по белодробни болести. След това министърът на здравеопазването ще издаде разрешение за осъществяването на такава дейност. „Това ще ни даде възможност да сключим договор със здравната каса“, обясни Караманова. Ако обаче диспансера не успее да стане болница ще бъде преструктуриран в медицински център или отделение към МБАЛ – Хасково.

На останалите три диспансера в Хасково също им предстои преструктуриране. Междуобластният диспансер за онкологични заболявания, обслужващ и пациенти и от Кърджалийска област, ще се преобразува в Комплексен онкологичен център. Диспансерът за психични заболявания със стационар се пререгистрира като Център за психично здраве. Същият статут ще има и диспансерът за кожно венерически заболявания. Решението за промяната бе взето на заседание на хасковския общински съвет миналия месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button