Хасково

РИОСВ глоби с 4 000 лв. хасковска фирма за боклуците в бившия ТЕЦ

С 4 000 лв. е глобена хасковска фирма заради неизпълнение на предписание за почистване на гумени отпадъци на територията на бившия ТЕЦ, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите в отчета си за месец май.

Haskovo.info припомня, че проблемът със замърсяването на ТЕЦ-а и района около него е от години. Различни институции се заеха с него, като периодично се налагат санкции.

С 2 000 лв. е глобена площадка за третиране на пластмасови отпадъци в Свиленград. За тази сума е и наказателното постановление на физическо лице в Хасково за незаконна автоморга.

През месеца са почистени 60 нерегламентирани сметища, намиращи се на територията на общините Тополовград, Стамболово, Димитровград, Харманли, Маджарово, Любимец, Момчилград, Джебел, Кърджали и Хасково.

Съставени са 3 акта на ВиК-Хасково за осъществяване на дейности без изградени и приети по установения ред пречиствателни съоръжения за канализационните системи в Любимец, Харманли, Симеоновград.

През май от екоинспекцията са извършили 89 проверки на 78 обекта. Дадени са 12 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 13 акта, издадени са 4 наказателни постановления на обща стойност 10 000 лв. и е наложена една санкция за 298 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 7 706 лв.

Както Haskovo.info писа, на „Зеления“ телефон през месеца са постъпили 11 сигнала, 4 от които за бедстващи защитени видове птици, които са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сакатия лекар
Сакатия лекар
09.06.2021 10:24 10:24

Браво 👏 добре свършена работа 😊 Отправям призив към РИОСВ,моля разходете се в района на ханче Клолотница,незаконните сметища за автомобилни гуми растат!

Back to top button