Регион

Асфалтират улиците в Каснаково след репортаж на Haskovo.info

Разкопанилите улици на КаснаковоАсфалтирането на улиците в димитровградското село Каснаково започна, похвали се кметът Милан Славов. Това стана възможно след като на извънредна сесия Общински съвет – Димитровград гласува да даде 100 000 лева.

Решението дойде месец и половина след като жителите на селото се заканиха да излязат на протест ако улиците им не бъдат асфалтирани, а кметът на Димитровград Стефан Димитров обеща да търси варианти за решаването на проблема.

Както Haskovo.info вече писа и показа , недоволството на жителите на Каснаково ескалира от няколко години насам. Тогава с пари от ПУДООС община Димитровград е започнала прекарването на канализация, но в един момент финансирането спряло.

Кметът Милан СлавовПричината е, че България трябва да изпълни директива на Европейския съюз относно пречистване на отпадъчни води от населените места с над 2 000 жители до 31 декември 2014. Това означава, че до тогава село Каснаково не може да разчита на финансиране от ПУДООС за асфалтиране на разкопаните улици.

Сега жителите на Каснаково са доволни, каза кметът на селото. По думите му частта от центъра на селото по пътя за Димитровград ще бъде закърпена, а участъкът, който води до Светилището на нимфите и Афродита до края на септември ще бъде с изцяло нова настилка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Уличник
Уличник
14.09.2010 13:26 13:26

Елате да направите един репортаж и от нашата улица, дано я асфалтират! А иначе защо пишете смешки: „Асфалтираха улица след репортаж на…..“!? Такъв беше стилът при социализма, пак ли стана модерно?

Back to top button