Хасково

Жителите на Каснаково излизат на протест заради разкопани улици

село КаснаковоЖителите на димитровградското село Каснаково са готови да излязат на протест ако улиците им не бъдат асфалтирани. Хората се заканиха, че ще завардят двата входа на селото и ще спират преминаващите автомобили. Според тях този проблем им създава много неудобства, а и прави селото непривлекателно за туристите, дошли да видят Светилището на нимфите и Афродита. 

Недоволството на жителите на Каснаково ескалира от няколко години насам. Тогава с пари от ПУДООС община Димитровград е започнала прекарването на канализация, но в един момент финансирането спряло

„Писах докладна и ми отговориха, че населените места с по-малко от 2000 жители не са приоритетни„, обясни кметът на селото Милан Славов.

Милан Славов

Милан Славов

От РИОСВ – Хасково обясниха, че парите са спрени от министъра на околната среда и водите Нона Караджова малко след встъпването й в длъжност. Причината е, че България трябва да изпълни директива на Европейския съюз относно пречистване на отпадъчни води от населените места с над 2 000 жители до 31 декември 2014. Това означава, че до тогава село Каснаково не може да разчита на финансиране от ПУДООС за асфалтиране на разкопаните улици.

Кметът на община Димитровград обясни пред Haskovo.info, че тази година пари за улиците на димитровградското село няма, но през следващата администрацията ще търси варианти, за да се справи с проблема и да направи селото привлекателно за туристите.

Още за проблемите на хората в Каснаково вижте в нашия видео репортаж

Разкопаните улици
Разкопаните улици

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
миновач
миновач
15.07.2010 14:59 14:59

Прави са хората но кмета дреме . Дайте млади хора.То затова запустявят селета

mir4o
mir4o
28.01.2011 13:53 13:53

maikati t1pa

Back to top button