Любопитно

1 200 танцьори ще се изявят на „Вълшебен свят“ в Хасково

1 200 танцьори от 70 колектива се очакват на тридневния международен фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково, съобщи директорът на форума и хореограф на балет „Рона“ Милена Налбантова.

Заради ограниченията в пандемията от чужбина се очаква само една група от 25 души от Кипър. 920 хореографии ще бъдат представени на две сцени – в читалище „Заря“ и Младежкия център. Журито е международно, а наградният фонд е 6 000 евро. Предвидени са купи, медали и стипендии за обучения в Италия, САЩ, Канада и Румъния.

Балет
Милена Налбантова

Стиловете са над 30, като има такъв за танцуващи за удоволствие и за родители на танцьорите. В събота вечерта е предвиден гала концерт за най-малките танцьори. Голямата гала е в неделя вечерта. Тогава ще бъдат връчени най-големите награди, включително и купата на кмета. Фестивалът се организира в дългогодишно партньорство с читалище „Заря“ и с подкрепата на общината. Миналогодишното 15-то издание беше отложено заради пандемията за 2021-а.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button