Хасково

Патриотичен календар и програми от политици за ученици

ВМРО - НИЕ170 екземпляра на Патриотичен буквар ще бъдат раздадени на първокласниците в Хасково за 15-ти септември, съобщиха от ВМРО-НИЕ. Средствата са събрани от младежката организация на партията, а един екземпляр струва 7 лв. За всеки клас първокласници ще има по няколко бройки. За следващата година ще се постараем да има буквар за всяко дете, каза Димчо Петров – председател на младежката организация на ВМРО-НИЕ в Хасково.

Патриотичният буквар е с 5-членен авторски колектив под редакцията на пловдивския кмет Славчо Атанасов, който е бивш учител по история. Единият от авторите – Пламен Начев, доскоро е бил член на хасковската структура на партията.

Срещу всяка буква от азбуката са включени най-големите български постижения. Дори е имало спор между авторите какво точно да залегне в съдържанието. Срещу буквата А е азбуката, срещу Б- България, срещу В- Васил Левски. „Много деца знаят Левски само като футболен отбор, а не като национален герой“, констатира организационният секретар на хасковската организация Кирил Киров. Затова целта на буквара е още от малки децата да се гордеят, че са българи.

Това е петото издание на патриотичния буквар. Ще се постараем през следващите години в него да бъдат включени и важни за българската история личности от Хасково, казаха от местната организация на партията.
Това няма да бъде единственият подарък за хаковските ученици от политици утре. От Младежката структура на ГЕРБ съобщиха, че ще раздават седмични програми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button