Любопитно

Хасково се превърна в танцова столица за три дни

Хасково е танцовата столица на страната от днес до неделя с международния фестивал „Вълшебен свят“.

Това е най-големият балетен форум в България в момента с участието на 1 200 танцьори от 70 колектива.
Фестивалът се провежда на две сцени – в читалище „Заря“, където до ранния следобед властваше класическият балет и Младежкия център. Стиловете са над 30. Миналата година фестивалът беше отложен заради пандемията и сега се провеждат едновременно 15-то и 16-то издание. „Вълшебен свят“ беше открит от областния управител Минко Ангелов, който връчи плакет на директора на фестивала и хореограф на балет „Рона“ Милена Налбантова.

Както Haskovo.info писа, журито е международно, като има танцова формация от Кипър. През трите фестивални дни ще се изиграят 920 хореографии. Наградният фонд е 6 000 евро.

В събота вечерта е гала концертът за най-малките танцьори, а в неделя е галата за големите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Доротея Панова
Доротея Панова
13.06.2021 11:39 11:39

Здравейте,
една от балерините на заглавната страница на статията е дъщеря ми. Уловили сте прекрасен кадър! Има ли възможност да ни изпратите снимката за портфолиото на детето? Благодаря!

Back to top button