Хасково

С букети и моркови учениците прекрачиха училищния праг

СОУ Васил Левски

СОУ Васил Левски

2 200 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в хасковска област днес. Около 1 600 от тях са предпочели целодневната форма на обучение.

Броят на малчуганите е с 45 по-малко от миналата година. Така в стамболовските села Поповец и Долно Ботево първокласници тази година няма да има.

Школото с най-много видни гости за първия учебен ден бе хасковската езикова гимназия. Там посрещат ученици за 40-ти път.

Тържеството бе уважено от депутата Фани Христова, областния управител Румен Данев, началника на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов и председателя на Общински съвет Димитровград Катя Чалъкова.

ГПЧЕ Асен Златаров

ГПЧЕ Асен Златаров

Директорът на гимназията Пенка Делиева поздрави учениците за първия учебен ден и им пожела да подобрят успеха на предшествениците си.

От тази година в школото ще има и чуждестранни асистент учители по немски и английски – Хилъри Траф от фондация Фулбрайт и Филип Палм от фондация Културвайт.

В най-голямата гимназия в област Хасково – ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ първият учебен ден започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на България.

„В нашето школо учат над 1 000 ученици във всички форми на обучение“, каза в словото си директорът Александър Батимов.

ПГДС

ПГДС

Той пожела на учениците интересна и вълнуваща учебна година, а на преподавателите да съумеят да я направят такава. Тържествената програма завърши с бой с моркови, а ръководството на училището посрещна новите ученици с пита, така както се посреща в нов дом.

На тържеството в Професионалната гимназия по туризъм присъстваха работодатели от хасковски фирми, при които всяка година училището осигурява стажове на своите възпитаници.

В гимназията са пристигнали и поздрави по случай празника от Международния колеж по туризъм в Албена и Училището по туризъм в италианския град Перуджа.

Гимназията по туризъм

Гимназията по туризъм

Нека и през Новата учебна година да продължим да умножаваме доброто, съхранено в българското образование и да градим с разум и позитивизъм бъдещето!“, каза в словото си директорът на училището Пенка Георгиева.

Гимназията стартира учебната година с изпълнен на 100% прием. Всички новоприети 5 класа са с пълен брой ученици- 29.

Всички училища получиха поздравителни адреси от министъра на образованието Сергей Игнатов, депутати, областния управител Румен Данев и кмета на Хасково Георги Иванов.

 

ГПЧЕ

Пенка Делиева и гостите в ГПЧЕ
 

ГПЧЕ

Знамето на Езиковата
 

ГПЧЕ

Бонбони за зайците
 

ГПЧЕ

Букети в ГПЧЕ
 

ГПЧЕ

Гимназистите влязоха в час
 

ПГДС

Поздрави за зайците в ПГДС
 

ПГДС

Александър Батимов
 

ПГТ

Пенка Георгиева получи поздрави от бизнеса

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
aer
aer
15.09.2010 15:09 15:09

ha ha ha

ПГДС

Back to top button