Любопитно

Поколения ученици и учители изпълниха зала „Дружба“ за юбилея на Езиковата гимназия

С поредица от събития своята 50-годишнина празнува хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Програмата започна с Ден на отворените врати, в който гимназията посрещаше настоящи ученици и учители. Сред гостите беше областният управител Минко Ангелов, който удостои директора Деян Янев с почетен плакет. Ангелов също получи плакет от Янев.

Празник

Привечер под часовниковата кула в центъра на Хасково беше открита изложбата „50 години Езикова гимназия – Хасково“. Експозицията включва фотоси и интересни материали от историята на училището. Последва шествие, водено от мажоретния състав и духовия оркестър, което стигна до спортна зала „Дружба“.

В залата се събраха няколко поколения учители и ученици. Кметът Станислав Дечев връчи на Деян Янев кристална статуетка на Света Богородица с пожелание Божията майка да пази учениците и учителите. Началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева връчи на директора плакет и почетна грамота за доказания принос и професионализъм на гимназията.

В концерта се изявиха основно талантливите ученици от гимназията. Спектакълът предложи много музика и танци.

Празненствата продължават в събота от 17 часа в двора на гимназията с градинско парти под мотото „Среща на поколенията“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button