Спорт

Григор срещу Турсунов на 1/4 финалите в Банкок

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на твърда настилка от сериите „Чалънджър“ в Банкок, който разпределя 35 000 долара.

19-годишният ни талант, който е № 7 в основната схема, победи днес във втория кръг руснака Евгени Кирилов с 6:4, 6:3 и си осигури място на четвъртфиналите в тайландската столица. Там най-добрият ни тенисист ще премери сили с бившия № 20 в света Дмитрий Турсунов, който участва с „уайлд кард“. В момента 27-годишният московчанин е № 487 в ранглистатата като причина за този срив е тежката контузия отпреди година, която го извади от тениса за близо 9 месеца.

Любопитното е, че хасковлията и руснака са приятели извън корта и никога досега не са играли един срещу друг. Турсунов, който през 2007-ма спечели Откритото първенство на Тайланд, има 6 титли в кариерата си и досега е заработил близо 3,5 милиона долара. 

Класирането за четвъртфиналите в Банкок донесе на Григор 15 точки за световната ранглиста, в която от понеделник е № 190, плюс чек за 1 020 долара. С днешния си успех хасковският тенисист защити 14-те си точки от миналата година и натрупания актив отсега нататък ще му позволи само да се изкачва в класацията на АТР. По предварителни изчисления с класирането си за 1/4 финалите в Банкок първата ни ракета ще се придвижи до 175-то място в предстоящото издание на световната ранглиста.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button