Хасково

8215 ученици ще ядат пресни плодове и зеленчуци през новата година

Първокласници27 учебни заведение от Хасковска област ще получат финансиране по схемата „Училищен плод“, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие“. Така 8215 деца ще похапват два пъти седмично пресни плодове и зеленчуци – ябълки, круши, праскови, сливи, череши, грозде, банани, мандарини, портокали, грейпфрути, киви, домати, краставици, пипер и моркови.

Доставките на продуктите ще се извършват до 31 май, уточниха от Държавен фонд „Земеделие“. Размерът на финансовата помощ за закупуване на плодовете и зеленчуците е над 168 000 лева. 

Нито едно учебно заведение от областта обаче не е подало засега заявление за получаване на финансиране по схемата „Училищно мляко“, информираха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие“. От там добавиха, че в България тази европейска схема се прилага от учебната 2008/2009 година и целта й е да изгради на децата трайни навици за консумация на мляко и млечни продукти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button