Спорт

Малките футболисти на „Бригада“ спечелиха купата на турнир в Кърджали

Футболистите на „Бригада“ (Димитровград) с треньор Христо Василев спечелиха първия си турнир – „Kardzhali Cup 2021“ за деца, родени през 2014 година, похвалиха се от клуба. Надпреварата се проведе на обновения стадион „Кърджали“ в квартал „Веселчане“, а организатори са ФК „Кърджали“ съвместно с Община Кърджали.

В турнира участваха 8 отбора от Кърджали, Хасково, Свиленград, Димитровград, Асеновград и Стара Загора, които бяха разпределени в две групи по системата „всеки срещу всеки“. След изиграването на срещите от груповата фаза сe oформиха и двете финални четворки, където отборите бяха разпределени в златен и сребърен поток.

Футбол

След оспорвани срещи победител в златния поток стана отборът на ФК „Бригада“ (Димитровград). Във финалната среща възпитаниците на треньора Христо Василев победиха състава на ДФК „Шампион 1“ (Стара Загора) с 9:2. В герой на мача се превърна нападателят на „Бригада“ Павлин Златков, който реализира 7 попадения и беше обявен за голмайстор и най-полезен играч на турнира с реализирани общо 26 гола.

Футбол

След края на състезанието всички отбори бяха наградени с купи и медали, които им бяха връчени от дългогодишния президент на ПФК „Арда 1924“ Рамадан Яшаров, легендата на ПФК „Арда 1924“ Ахмед Осман и президента на ФК „Кърджали“ Севди Шефкед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button