Хасково

Демонстрации и дискусия в Хасково за Седмицата на пожарната безопасност

Срещата в Областна администрацияВ област Хасково има най-много унищожени при пожари площи земя в сравнение с другите региони в страната. Това съобщи днес началникът на местната пожарна служба комисар Николай Вълчев по време на дискусия „Превенция на горските пожари“, която се проведе в Областна администрация.

По думите му това се дължи на засушаването и високите температури какво и недостатъчното количество валежи през последните няколко години. „Огромни са и териториите в областта със запустели земи, липсва и специализирана техника за гасене на горски пожари„, подчерта Вълчев. По думите му добрата новина е, че местната структура на „Държавно лесничейство“ разполага с такъв автомобил.

По време на дискусията в Областна администрация пожарникарите направиха и демонстрация пред журналисти. С хидравлични ножици, резач и разпъвач те показаха как се освобождава пострадал при катастрофа. „Преди да започнем рязането на автомобила изключваме газовата уредба ако има такава и прекъсваме тока на возилото“, обясни инспекторът в местната пожарна Живко Атанасов. По думите му има моменти, когато пожарите и пътно-транспортните произшествия, в които участват огнеборците са по равно. Най-натоварено е през летните месеци, когато през региона минават десетки ТИР-ове и гастарбайтери.

Демонстрациите Демонстрациите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button