Спорт

Григор на полуфинал в Банкок, би бивш № 20 в света

Григор Димитров

Григор Димитров

Нова, изключително престижна победа завоюва хасковлията Григор Димитров на чалънджъра в Банкок с награден фонд 35 000 долара.

В четвъртфинален мач най-добрият ни тенисист изхвърли от надпреварата с 7:6/4/,6:3 руснака Дмитрий Торсунов и записа втора победа в кариерата си над тенисист, попадал в Топ 20. Миналата година Григор предизвика сензация на турнира в Ротердам като отстрани с 2:1 сета друг играч от световния елит – чеха Томаш Бердих.

На полуфиналите в тайландската столица 19-годишният хасковлия, поставен под № 7, ще се изправи срещу втория в схемата Гоу Соеда от Япония. Той е на 26 години и в момента е 110-ти в ранглистата на АТР. Най-доброто му класиране е от февруари миналата година, когато е бил № 106. Любопитното е, че японецът е висок 178 см, а в кариерата си е спечелил над 356 000 долара – сочи личният му профил. 

Диа Евтимова

Диа Евтимова

Третата победа в Банкок донесе на Григор 1 755 долара от наградния фонд и 29 точки за световната ранглиста, които ще го придвижат от сегашното 190-то място до около 170-то. 

Междувременно след две победи в Хърватска хасковската тенисистка Диа Евтимова се класира за четвъртфиналите на турнира в Загреб, който разпределя 25 000 долара.

В битката за полуфиналите втората ни ракета ще играе срещу № 6 в схемата Магда Линет. Полякинята е 240-та в света и наскоро победи Диа с 2:1 сета на турнира в Хехинген с награден фонд 25 000 долара.

Хасковлийката вече има в актива си от Загреб 14 точки. В момента тя е 201-ва в ранглистата на  WTA.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button