Отстраниха главната сестра на МБАЛ, ДАНС рови в болницата

Хасково

Славея Славова

Славея Славова е главна сестра в МБАЛ от 14 години

Главната сестра на хасковската многопрофилна болница Славея Славова е отстранена от длъжност с решение на пловдивския апелативен съд от днес, което не подлежи на обжалване. Причината е разследване за длъжностно престъпление, а в качеството си на главна сестра Славова може да попречи на събирането на доказателства, съобщиха за Haskovo.info от пресслужбата на съда.

Решението на апелативния съд потвърждава решение на окръжния в Хасково. Според обвинението Славея Славова в качеството си на материално- отговорно лице е съставяла документи с невярно съдържание за наличността на стоково- материалните ценности в болницата и е осъществявала въздействие над подчинените си. Haskovo.info се опита да потърси мнението на Славова, но тя не вдигна мобилния си телефон.

Не съм уведомен официално за решението, но съм запознат с проблема, коментира пред Haskovo.info директорът на болницата д-р Тодор Пандов. Той каза, че главната сестра е поискала удължаване на отпуска си преди 10-тина дни и му е казала, че е отстранена от длъжност. Временно длъжността на главна сестра изпълнява Дарина Димова.

Разследването касае периода от последните 4 години, когато болницата се ръководеше от д-р Димитър Шопов. Откакто съм поел лечебното заведение непрекъснато вървят проверки от ДАНС, каза д-р Пандов. Те са основно заради строителните дейност в предишния мандат.

Вчера 7 служители на МБАЛ, сред които и зам.-директорите д-р Пачеманов и д-р Запранов, са били привикани да дават обяснения.

13 коментара

  • не е приятелка на кметската жена, а печеманов не е доктор-а кръчмар, държи магурата.

  • Това трябваше да стане много отдавна незнам тая к-ва как толкова дълги години се задържа на този пост крадяйки но тогава политиката на управляващите беше е.и и кради/става въпрос за янев и много за шопов/

  • Който обвинява главната сестра не я познава достатъчно. Тя е натопена, други трябва да са на подсъдимата скамейка! Много я ожбичаме! Искаме си я!

  • Моите уважения към медията, но г-н Пачеманов не е лекар. Пореден гнусен сценарии и опит да се прехвърли вината от здравата върху болната глава. На цялата хасковска общественост е ясно чия е вината за нанесените на МБАЛ Х-во щети. От престижна болница с клиника и хабилитирани лица я превърнаха в нищо.

  • НАЙ-ПОСЛЕ И НА МЕТРЕСИТЕ ИМ ДОЙДЕ ВИДЬОВ ДЕН!
    КОЛКО ЛИ СЪПРУГИ СА СТРАДАЛИ ЗАРАДИ НЕЯ? ХАК Й Е!!!

  • ВСЕКИ СИ ЗНАЕ НЕГО СИ, НО НАИСТИНА ПАРАДИРАШЕ С БЛАГОПОЛУЧИЕ, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОСТИГНЕ С 1 ЗАПЛАТА.

  • ДОКАТО СИ ЧЕШИТЕ ЕЗИЦИТЕ СЪС СЛАВОВА , ЩЕ СЕ СКРИЯТ ……………., РАЗНИ РАБОТИ , И РАЗНИ ХОРА ВРЕМЕ ЩЕ МИНЕ , ДРУГИ ХОРА МОЖЕ И ДА ИЗБЯГАТ ЗАВИСИ КВО СА ЧОПНАЛИ , И ТОГАВА ЩЕ КАЖАТ , НЯМА НИЩО , НЕ ТЪРСЕТЕ ПРОБЛЕМА СЛАВОВА , ПРОСТО ТАМ НЯМА ПРОБЛЕМ , КАЛТА Е ВЪВ ВАШИТЕ ОЧИ , О НЕРАЗУМНИЙ НАРОДЕ , СТОЙТЕ ГЛАДНИ И ПЛЯСКАЙТЕ , ЕТО ВИ ЗРЕЛИЩЕ

  • Мноооого мъже й поддържаха скъпия начин живот , а сега ще помагат да се отърве от правосъдието. Тя пак ще им се отплати с вдигнати крака

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.