Регион

Съдът обяви ареста на харманлийския адвокат Георги Матанов за незаконен

Арестът на харманлийския адвокат Георги Матанов е обявен за незаконен от съда. Юристът беше задържан преди изборите през април заради съмнения за търговия с гласове. От дома и офиса му бяха иззети документи и пари. Тогава в региона бяха задържани още няколко души.

Заповедта за задържането от органите на МВР е отменена от Районен съд – Харманли като незаконосъобразна тъй като няма данни да е участвал в извършване на престъпление. Иззетите парични средства от дома му и вещите от кантората му са му били върнати от наблюдаващия прокурор при Софийска градска прокуратура, тъй като спрямо Матанов няма данни и доказателства за съпричастност към извършено престъпление, нито пък образувано досъдебно производство.

Заради опетняването на името му и нанесените му вреди юристът смята да потърси правата си в съда.

Задържан в Харманли за търговия с гласове адвокат ще обжалва ареста си

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Цирк
Цирк
14.06.2021 12:50 12:50

Академия на неуките плешивци… сега пак от нашите пари ще се плащат обезщетения…

Харманли
Харманли
15.06.2021 7:18 7:18

Моля ви се нали не вярвате на това което пише малък град сме и много добре се знае че е натопил другите за да се отърве ама после не се знае кво ще стани с него

Back to top button