Хасково

Напусналият изборната надпревара Станимир Стоянов: Срещу мен има клеветническа кампания

Срещу мен се води клеветническа кампания и аз се оттеглям от листата на „Демократична България“, за да не се вреди на имиджа на коалицията докато истината не бъде доказана в съда. Това обяви на пресконференция вече бившият кандидат за депутат Станимир Стоянов, който с решение на РИК Хасково от снощи е заличен от листата на „Демократична България“ по негово желание. В нея той беше трети от квотата на „Да, България“.

Преди дни интернет сайт публикува информация, според която той има 4 присъди за кражби и присвояване. Не съм осъждан 4 пъти и не съм крал коли, заяви днес Стоянов и определи публикациите като жълти лъжи и манипулации. Той обаче призна, че е сгрешил в тинейджърските си години, за което е понесъл отговорност, но не пожела да обясни какво е извършил. Стоянов показа актуално свидетелство за съдимост, в което е посочено, че не е осъждан.

Стоянов определи атаките срещу него като активно политическо мероприятие и обяви, че някой е злоупотребил със служебното си положение като е ровил в досието му. Очевидно съм засегнал някого с дейността си, посочи той. Ако имахме адекватна дигитализация, за каквато се борим, можеше да се провери кой е извършил това, допълни той.

Коалицията вече е подала жалба в Районната избирателна комисия срещу публикациите за Стоянов, а той ще сезира прокуратурата, за да започне разследване. Стоянов ще съди и сайта, който е публикувал информацията.

Заставаме зад Станимир. Това е достойна постъпка и ние продължаваме да разчитаме на него, защото той е отговорен и деен човек, заяви водачът на листата Катя Панева.

Станимир Стоянов

8 коментара

  1. Браво. Така се прави. Излизаш с документите напред.
    Другото е лаф да става.

  2. Колега Ташев, защо не обяснихте пред журналистите за института “реабилитация по право” и че вероятно това е причината за чистото свидетелство засъдимост (ако е бил осъждан преди години, разбира се).
    Другото е ала-бала, както казва един по-горе.

  3. съчувствам на гопето и катя. Кой ви причини това , вие сте свестни хора а гледай какво ви карат да правите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button