Регион

В Димитровград отпускат 60 000 лв. за дигитализацията на училищата

Финансова подкрепа от 60 000 лв. за училищата са предвидени в общинския бюджет на Димитровград, съобщават от кметството. Средствата са за обезпечаването им с дигитални устройства.

На майската сесията на общински съвет бяха утвърдени условията за кандидатстване на училищата. Максималният размер на проект е 10 000 лв. с ДДС. Срокът за кандидатстване е до края на юли, а изпълнението – до 30 ноември.

Среща

По общинската програма за дигитализация на училищата ще се финансират дейности, свързани със закупуване на съвременни технологични средства, оборудване на кабинети, придобиване на програмни продукти и лицензи. Програмата беше представена днес от кмета Иво Димов на директори и учители. На срещата в зала „Гросето“ бяха и експертите от екипа, разработил програмата Йоана Минчева – програмен директор на Център за творческо обучение в София, Димитър Дряновски – експерт „Внедряване на дигитални технологии“ в ЦТО.

Екипът сподели опита и примерите си от успешно реализирани проекти за STEM центрове в общините Варна и Пловдив, където по програмата работят всички 54 училища от общината. Експертите се ангажираха да направят безплатна регистрация на училищата, които желаят да участват в платформата „Училище в облака“, допълват от общината.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button