Регион

Огромен пожар в административна сграда на „Неохим“ в Димитровград – ВИДЕО

Огромен пожар избухна сутринта в административна сграда на торовия завод „Неохим“ в Димитровград.

Гори покривът и етажът под него на сградата, където се помещава столовата на предприятието. На място гасят пожарни от Димитровград, Хасково, Симеоновград и Харманли, съобщиха за Haskovo.info от Областната противопожарна служба.

Пожар

Пожарът е тръгнал от комина на абсорбера на столовата докато са приготвяли скара. Опитали са се сами да гасят с няколко пожарогасителя, но не са успели. Заради натрупвания на мазнина по комина огънят бързо е стигнал до покрива, който вече изгоря. Продължава да гори и етажът под него.

Пожар

Над 10 екипа на пожарната от Хасковска и Старозагорска област са на място. Огнеборците определят пожара като изключително сложен. Усилията им са насочени към това огънят да не стигне до долните етажи, където има скъпа техника.

При пожара няма пострадали хора. Няма опасност за производството и не се налага евакуация на хора, каза кметът Иво Димов.

След обяд от областната дирекция на МВР съобщиха, че пожарът е овладян. Той е засегнал над 1 300 квадратни метра покривна конструкция. Противопожарните екипи остават на място за обезопасяване на сградата и установяване на щетите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button