Хасково

Искат по-лесен достъп на отдалечените секции до РИК в изборната нощ

Членовете на секции, които пристигат с автобуси от по-отдалечени общини като Маджарово и Тополовград в РИК – Хасково в изборната нощ да получават поредни номера за пропускателния режим. Идеята е била обсъдена на среща за изборите на 11 юли в областна администрация.

Според представителите на тези общини това ще улесни членовете на секции, които на изборите през април са чакали с часове пред зала „Дружба“, където се помещава РИК и този път, съобщават от областна администрация.

Среща

В срещата са участвали областният управител инж. Минко Ангелов, заместниците му Виолета Желева и Мартин Узунов, главният секретар на администрацията Стефан Танев, представители на общините и държавни структури. Обсъдени са организационно-технически въпроси във връзка с разпространението на машините по секциите и график, синхронизиран с общините при получаването им. Това ще се съгласува и с логистичната фирма.

Все още не е получен отговор от ЦИК дали ще се получим демонстрационна машина за обучението на избирателите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button