Любопитно

Хасковски гимназисти се стягат за учебна практика в Португалия

В хасковската Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ се подготовят за провеждането на учебна практика в Португалия през лятото.

Практиката ще се проведе от 24 юли до 7 август с участието на 20 ученици от специалности „Автотранспортна техника“ и „Автомобилна мехатроника“ и двама ръководители. В Португалия учениците ще работят в модерни автосервизи, в които ще доизграждат уменията си, придобити в обучението в гимназията. Очаква ги и интересна културна програма и пътувания до емблематичните градове Порто и Брага.

Гимназия

Подготовката за практиката в Португалия обхваща допълнително обучение по английски език, фокусирано върху техническа терминология, запознаване с историята, културата и традициите на Португалия. Включена е и допълнителна подготовка по специалността, свързана със съвременните тенденции в автомобилния транспорт в страната-домакин.

Гимназия

Учениците вече се явиха на писмен тест по английски език, както и на интервю. Всеки гимназист прави разработка по тема, свързана с транспорта – презентация, есе.

Практиката в Португалия е по проект „Por2Auto“, финансиран по Програма Еразъм+. Тя е очаквана с голямо желание и вълнение в ПГТАТ, защото това ще бъде първото пътуване на ученици от гимназията по Програмата след декември 2019 г. Надеждата е през новата учебна година да могат да се осъществят международните дейности и по другите текущи проекти на ПГТАТ по Програмата.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button