Хасково

Отделна зала за седмокласник под карантина на малката матура в Хасковско

Един седмокласник в Хасковска област е карантиниран преди Националното външно оценяване по български език и литература на 16 юни. Заразени ученици няма. Това е станало ясно от отчета на Регионалното управление на образованието по време на заседание на областния оперативен щаб.

Карантинираното дете ще се яви на утрешния изпит в самостоятелна зала, като е създадена необходимата организация за това. Общо седмокласниците, които се очакват на малката матура в областта са 1 954. Те ще бъдат разпределени в 221 зали в 58 училища, а квесторите са 602, съобщиха за Haskovo.info от РУО.

Утре ще се проведе и НВО по БЕЛ за 10 клас, където няма карантинирани или заразени ученици. 1 566 са десетокласниците в областта, разпределени в 164 зали в 25 училища и ще се наблюдават от 436 квестори. Следващият изпит по математика за 7 и 10 клас ще е на 18 юни.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button