Хасково

Само 10 пациенти с COVID-19 в болници в Хасковско за половин месец

Само 10 пациенти с COVID-19 са приети в болници в Хасковска област от началото на юни досега. Това са отчели на заседанието на областния оперативен щаб управителите на лечебните заведения в региона.

В МБАЛ – Хасково са приети петима пациенти, в МБАЛ – Харманли са двама, а в МБАЛ „Св. Екатерина“ в Димитровград – трима. В болницата в Свиленград и в „Хигия“ в Хасково към момента няма нито един пациент с коронавируска инфекция.

Поставените дози ваксина в момента в региона са над 42 000, отчитат от РЗИ. От там обаче са повдигнали проблема с натовареността на служителите на инспекцията на ГКПП „Капитан Андреево“. Там смени дават петима души и докато миналата година е имало отпуснати средства за доброволци, които са помагали, сега такива няма.

Само за ден през пункта преминават стотици хора и служителите не смогвали да обработят документацията им, а отделно от това имало и проблем с транспорта до границата. Областният управител Минко Ангелов се е ангажирал да потърси съдействие от здравното министерство и болниците в региона.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button