Избори 2021

БСП иска ново обществено обсъждане на интегрирания план на Хасково заради липсваща информация

Част от съдържанието на интегрирания план за развитие на община Хасково не е представен за обществено обсъждане, което поражда съмнения. Това обявиха на пресконференция от БСП за България.

БСП
Владимир Маринов

Общественото обсъждане се проведе снощи, а на него присъстваха както общинските съветници на БСП, така и водачът на листата с кандидати за народни представители Владимир Маринов.

На сайта на общината е качена само първата част от плана, а списъкът с проектите за изпълнение и протоколите от проведените срещи с фокус групи липсва, обяви Маринов. Според него това създава съмнения, че при провеждането на срещи за изготвянето на плана е имало дискриминирани неправителствени организации.

Липсата на информация дава политически нюанс и води до съмнения за изпълнението на този план, коментираха от БСП за България. Този план трябва да доведе до решаване на проблемите, а не да декларира, че младите хора ще продължат да напускат региона, както е заложено в него, заяви Владимир Маринов.

БСП
Камен Тодоров

Общинският съветник Камен Тодоров направи паралел между евентуалното превръщането на летище Узунджово в индустриална зона и това, което вече се е случило в райна на Първомай. Там е имало същото инвестиционно намерение, но след като са придобили земята, инвеститорите са препродали част от нея за соларен парк, посочи той.

След въпросите от страна на общинските съветници на БСП за липсващите документи, от общината са казали, че те ще бъдат качени в сайта, каза общинският съветник Виктор Годжов.

БСП ще поиска провеждането на ново обществено обсъждане на Интегрирания план за развитие на Община Хасково, след като всички документи станат публично достояние.

Общинският председател на БСП в Хасково Камен Тодоров обяви, че освен посланието от централата на коалиция БСП за България, организацията разчита и на личностите, с които работи на местно ниво. Водачът на листата Владимир Маринов не бе широко познат в редиците ни тук, но вече се вижда как енергията и мотивацията му заразяват околните, допълни Тодоров. Заставаме честно и открито зад него и заявяваме, че ще работим само и единствено за каузата, която ни обединява в сериозната битка, която предстои на 11 юли, каза още Камен Тодоров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button