Хасково

Две машини за 237 000 лв. ще чистят центъра и хасковските паркове

Две комунални почистващи машини за 237 000 лв. без ДДС с инвентара закупи община Хасково след проведена обществена поръчка.

Дизеловите машини са 4х4 и са немско производство. За час работа те могат да почистят около 20 декара. Освен четките, които почистват с впръскване на вода, за да не вдигат много прах, разполагат и с прахосмукачка. Може да бъде монтиран резервоар за миене, с който ще се мият и стадионите. Обмисля се дали ще може да се пръскат зелените площи срещу кърлежи. Има и гребла за почистване на сняг през зимата, разказа кметът Станислав Дечев.

Машини

Той допълни, че тази година не са стигнали средствата за закупуване на роторни косачки, които да бъдат монтирани на двете машини за косене на зелените площи. Те най-вероятно ще бъдат купени следващата година.

Кметът допълни, че заработването на новите машини в центъра и парковете ще позволи пренасочването на работници по чистотата в крайните квартали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button